Книги, на които съм хвърлила око, за "Алеята на книгата" - София



Здравейте, книжни дракони!

Както вече най-вероятно знаете, когато наблизо има някакво книжно събитие, аз съм там. И това със сигурност няма да се промени тази година. От всичките Панаири и други събития за книжни същества, Алеята на книгата ми е най-любима. Първо, защото се провежда на открито и има повече свеж въздух, и времето почти винаги е много хубаво. И второ, понеже най-първото ми запознанство, с този вид приключения, беше точно на такава Алея.

За тези от вас, които все още не са наясно, Алеята на книгата София ще се проведе между 10 и 15 септември. Ако няма промяна в плановете, аз ще съм там на 14-ти. Всеки, който иска да се видим, е свободен да пише 😊 Ще ми е много приятно да се запозная с още книжни другари!

А сега по същество! Ето някои от книгите, които съм си набелязала.

  • Поради непрестанните възхвали на ютубърката Зинети Йетим от booksattack (линк към профила й тук) първа в списъка ми е "Шест врани" от Лий Бардуго. Нямам търпение да се запозная с така известната двулогия и героите й!
  • "Вилицата, вещицата и драконът" от Кристофър Паолини е новела, която просто няма как да нямам, тъй като съм напълно влюбена в поредицата за Ерагон. 
  • Някои от приятелите ми, главно Виктория от bookcuriousx (чиито профил може да намерите тук), непрестанно боготворят и същевременно мразят "Жестокият принц" от Холи Блек, което със сигурност я поставя на едно от челните места в списъка. 
  • Като последна част от трилогията, в която се влюбих, няма никакъв шанс да пропусна "Зимата на вещицата" от Катрин Арден.
  • Заради завладяващата си анотация, която веднага щом прочетох знаех, че трябва да имам книгата, "Мастило" от Алис Бродуей е един от изборите ми. Жалко, че не успях да намеря почти никакви ревюта за нея...
  • Последна по място и важност, тъй като за нея пък не съм чувала изобщо, е "Друг свят" от Джейсън Слийгъл и Кирстен Миръл, която намери място в този списък с божествената си корица и интересна анотация. 
Жестокият принц (Вълшебният народ 1) - 1Шест врани - 1Вилицата, вещицата и драконът - 1
Зимата на вещицата (Winternight 3) - 1Мастило - 1Друг свят - 1


Добре, това беше сравнително (не) краткият ми списък с книги, които искам да си купя, на Алеята на книгата. А вашият какъв е?

Приятен ден!

Коментари

  1. Хей, хей, можеш да намериш ревю на "Мастило" в блога ми:) https://nightvisionary.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Popular posts