"Фенка" от Рейнбоу Роуъл


Здравейте,книжни дракони! 🥰 Ще ви призная нещо,обожавам книгите на Рейнбоу Роуъл. Първата нейна книга,която прочетох беше "Елинор и Парк",но за нея ще напиша ревю след няколко дни. И двете книги ги взех от една приятелка. Но много  ми се иска да си ги имам в собствената библиотека и все пак вече съм я чела,така че може би няма смисъл да си ги купувам. Ох, нямам си на идея какво да правя. Но... Ето една идея за подарък. Все пак рожденият ми ден е скоро! 

До всички,които ме познавате: Подарете ми "Фенка" и "Елинор и Парк"

Оригинално заглавие - "Fangirl" 
        Автор - Рейнбоу Роуъл
        Издателство - Егмонт
        Преводач
        Оформление на корицата
        Брой страници
        Година на издаване в България/чужбина
        Вид корица - мека
        Цена

За автора:
Рейнбоу Роуъл (на английски: Rainbow Rowell) е американска журналистка и писателка, авторка на бестселъри в жанровете юношески и съвременен роман.
Рейнбоу Роуъл е родена на 24 февруари 1973 г. в Омаха, Небраска, САЩ. Като дете чете много и мечтае да бъде библиотекарка. Среща съпруга си в средното училище и се омъжва след завършване на гимназията.

Учи журналистика и английски език в Университета на Набраска в Линкълн и завършва с бакалавърска степен през 1995 г. В продължение на 10 години работи като журналист в „Omaha World Herald“, като става най-младият колумнист в него. След това работи 4 години в рекламна фирма като копирайтър и творчески директор. Заедно с работата си в рекламната агенция започва да пише роман като хоби. Прекъсва заниманието си за две години, когато ражда първото си дете, но след това го завършва и предлага за печат.

През 2011 г. е издаден първия ѝ роман, съвременната романтична комедия „Attachments“ (Прикачени файлове). Той представя историята на IT техник, който се влюбва в жена докато преглежда работната ѝ поща.

Става известна с втория си роман „Елинор & Парк“ от 2012 г., разказавщ за трепетите на първата любов. Той става бестселър и я прави известна.

Следващият ѝ роман „Фенка“ от 2013 г. се обръща към темата за алтернативната интернет-култура.

Рейнбоу Роуъл живее със семейството си в Омаха, Небраска.

Анотация:
Кат е фенка на Саймън Сноу. Е, всички го харесват, но за Кат да е фен е нещото, в което е наистина добра. Заедно с близначката й Рен са вманиачени по книгите за Саймън още от деца. Всъщност именно това им увлечение им помага да приемат по-леко факта, че майка им ги напуска....

Моето ревю:
"Фенка" започна леко скучно,за момента бях чела доста фентъзи и ми се стори прекалено различна,но скоро ми хареса. Скоро,скоро,към 90-100 страница. Като се замисля не е толкова скоро. Но важното е,че до няколко глави не можех да се откъсна от нея. Прочетох я за два (може би бяха три) дни. Най-ми харесваха препратките към "Саймън Сноу", другата книга,тази по която героинията пишеше фен роман. Доста ми приличаше на "Хари Потър",но такъв "Хари Потър",в който Драко и Хари се харесват. Това би било интересно! Даже я търсих няколко пъти в интернет,но се оказа,че всъщност не е истинска. Измислена е само за книгата. Жалко,бих я прочела. Но като се замисля това е друга тема! Връщаме се на "Фенка". Страхотна книга. Интересна е, има тийнейджърски интриги, но не досадни,има любов,приятелство и заблудена главна героиня,която не знае,че момчето, което е винаги до нея, я харесва. Последната подточка моят главен pet peeve. Как може да си толкова неориентирана,че да не разбереш,че те харесва. Искам да кажа, през час идва в общежитието ти с някакви идиотски извинения,извинявай,вземи се в ръце!!! Тези герои (по-малко вероятно е да са от мъжки пол) са като коне с капаци. Нищо не забелязват! Досадно! Това може би беше единсвената част в книгата,която не ми допадна. По същият начин ме дразнят и любовните триъгълници. И то не чак толкова идеята за две момчета,които харесват едно момиче,а повече идеята за момиче,което "не иска да нарани никой от тях",но се натиска ту с единия,ту с другия....Досадно! Мога да ви говоря цял ден за pet peeves в книгите,в блоговете,в боокстаграм и в YouTube,но сега ще спра. Най-вероятно скоро ще направя отделна публикация само за тях. Иначе,да се върнем на книгата, влюбих се в Кат. Домашарка,не излиза по купони,пише книга,блогър....да звучи познато....Ъхъм,да,мисля,че видях себе си в бъдещето,по-точно в колежа. Да ви кажа не съжалявам за решенията си. И за вас хора,когато видя колко виждания и харесвания на публикациите си имам в профилите си (блога и инстаграма), деня ми се оправя. 

Благодаря ви за подкрепата!
А сега извинявайте,че (пак) се отплеснах и забравих да дам оценка на книгата - 4/5 звезди! Приятен ден!

Popular posts