TBR за Декември

Здравейте, книжни дракони! След доста дълго време почивка пак съм тук с TBR листа си за последният месец от 2018 година. Все още немога да осъзная колко бързо мина времето. Имам чувство, че до вчера беше Нова Година и се радвах на всичкото време, което имам да осъществя плановете си. Но сега се оказва, че вече дойде края, а аз не съм направила почти нищо. Тъжно, а? Но хайде да не ви отегчавам с "дълбоките си философски" мисли. Да започнем по същество....

"Домът на мис Перигрин за чудати деца" от Рансъм Ригс - 2 и 3 част


Тайнствен остров. Изоставено сиропиталище. Странна сбирка от удивително редки снимки. 
След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перигрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би - колкото и невероятно да изглежда - са още живи.

Краят на ноември прочетох първата част на "Домът на мис Перигрин за чудати деца" от Рансъм Ригс и просто трябва да продължа с останалите две части. Поредицата е страхотна и успява да ме държи на нокти страница след страница! Обожавам я! Сега разбирам какво имаше предвид  jessethereader като говореше за нея непрекъснато! Но ще ви кажа повече в ревюто, което със сигурност ще дойде скоро. 

После мисля да прочета една-две (за колкото ми стигне времето *озъбена усмивка*) романтични книги. Не е задължително да са с коледна тематика, независимо, че ще е по-приятно, ако са. Набележила съм си няколко и сега ще ви кажа кои: 

1. "Целувка в Ню Йорк" от Катрин Райдър
Бъдни вечер е. А Шарлот е сама. Отново. При това на затвореното летище в Ню Йорк часове преди Коледа. какво може да е по-гадно от това? Антъни е зарязан от приятелката си заради друго момче, на изхода за посрещачи с букет червени рози в ръка. Случайност (и една книга) ги събира и вечната оптимистка Шарлот въвлича Антъни в едно безгрижно приключение по снежните улици на града, което е на път да им докаже, че по Коледа наистина се случват чудеса.

2. "Сняг вали" от Джон Грийн, Морийн Джонсън и Лорън Миракъл
Буря навръх Бъдни вечер преобразува малък град в романтичен рай - такъв, какъвто сме свикнали да гледаме само по филмите. Или поне донякъде. Все пак не всяка студена и мокра разходка из средата на нищото завършва с целувка от очарователен непознат. И никой не би предположил, че експедиция през метър сняг в търсене на нещо топло за пиене би събудило чувства в двама стари приятели. Или че пътят обратно към истинската любов започва с безбожно рано ставане за работа.

3. "Малката книжарница край Сена" от Ребека Рейзин
Любов, Париж, Коледа, книги... остава само да си направите чаша ароматен чай и да се зачетете...
Сара притежава малка книжарница в тихо американско градче. Нейната приятелка Софи, собственичка на книжарница в Париж, й предлага да се разменят, за да избягат и двете от любовните си разочарования. В най-романтичният град на планетата обаче Сара открива, че в очакват ред предизвикателства. Уж идиличната книжарница край река Сена се оказва непосилен ангажимент, продажбите падат, книжарите недоволстват от всичко, а някой краде от касата. Любовта е все така далеч, а празниците наближават неумолимо... Сара трябва да намери начин да се справи с всичко наведнъж, а на помощ ще й се притече тайственият писател, който твори в едно от скритите кътчета на книжарницата. Време е да остави Париж да я приласкае в обятията си, да й покаже своето истинско очарование, скрито за обикновените туристи и запазено само за тези, които имат сърца да го почувстват... Повечето хора не знаят, че книгите ни избират тогава, когато най-много имаме нужда от тях. 

4. "Дядо Прас" от Тери Пратчет
Настъпва нощта преди Прасколеда. Само че е твърде тиха, Има сняг, подскачат дроздове и червеношийки, дърветата са украсени както подобава. Уви, набива се на очи отсъствието на едрия дебелак, който раздава играчките. Изчезнал е. Гувернантката Сюзън трябва да го открие преди зазоряване, иначе слънцето няма да изгрее. Не й върви обаче на помощници, един гарван с пристрастие към очните ябълки, Смърт на плъховете и...богът на махмурлука. За капак на всичко се оказва, че някой все пак се провира през комините, за да остави подаръци. Е, този път носи чувал вместо остра коса, но гласът му звучи прекалено познато: "ХО, ХО, ХО!..." 
Вярно казват старите хора: "Не е зле в такава нощ да имаш очи и на гърба."

5. "Седем дни от нашият живот" от Франческа Хорнак
Когато едно семейство е принудено да бъде заедно по Коледа за толкова дълго време, нищо не може да остане скрито. За първи път от години цялото семейство Бърч се събират за Коледа по един покрив. Дори по-голямата дъщеря на Ема и Андрю, която обикновенно е заета да спасява света, се присъединява към тях в старото семейно имение в английската провинция. Оливия се връща вкъщи само защото се налага - тя е лекар и след края на поредната мисия в чужбина, където е била в центъра на епидемична зараза, трябва да остане под карантина за една седмица... А заедно с нея и цялото й семейство. По-малката и лекомислена дъщеря Фийби е съсредоточила цялото си внимание върху скорошната си сватба. Бащата Андрю се усамотява в кабинета си, където пише язвителни рецензии за ресторанти и си спомня дните си на военен кореспондент, а съпругата му Ема иска всички да изкарат приятно празниците и не споделят с тях тревожните новини, които е получила наскоро. Оливия се опитва да преодолее културният шок от завръщането си в Англия и да се изправи пред на пръв поглед незначителните проблеми на роднините си. Когато едно семейство е заедно за толкова дълго време, нищо не може да остане скрито и всички проблеми и тайни излизат наяве. Скоро става ясно колко много неща не знаят за един за друг. Но нищо не е по-шокиращо от неочаквания гост, който се присъединява към семейство Бърч...

6. "Изненади по Коледа" от Нанси Теър
Празниците на Нантъкет са истинско вълшебство, а прекрасните традиции са извор на радост и вдъхновение за Никол Съмърсет, която неотдавна се е омъжила за красив бивш адвокат и се е пренесла да живее на масачузетския остров. Къщата им вече е пълна с ухания на елха, подправки и домашен пай. Ала празничната атмосфера скоро е помрачена от заварената дъщеря на Никол, Кенеди, която пристига без никакво коледно настроение. Решена да държи втората съпруга на баща си на разстояние, а ако е възможно, изобщо вън от семейството, Кенеди се опитва да провали празничната подготовка. Никол обаче няма да позволи на никого и на нищо да съсипе първата Коледа с новия й съпруг. Красивата история на Нанси Теър ни напомня, че на Коледа стават чудеса. Още преди подаръците да бъдат отворени, се появяват изненадващи гости и празничната радост заразява всички. 

Добре, това бяха "малкото" книги, които съм си избрала *усмихва се* Ако сте чели някоя от тях бих се радвала да чуя мнението ви или дори да прочета ревю. Приятен ден и хубави празници! 


The Bookish Fangirl излиза  

Коментари

Popular posts