"Ако върнеш времето назад" от Александра Потър


Здравейте, книжни дракони!

Днешното ревю ще е на друга книжка от поредицата "Love bestsellers", представена ни от известното списание Космополитан. "Ако върнеш времето назад" беше доста хвалена от мой близък и сега, когато я прочетох видях защо. Дори плаках сълзи на радост при отгръщането на последната страница. Тя е за тези, които харесват романтиката, комедията, семейната драма и пътуването във времето. Със сигурност ще се намерят някои на които ще се стори прекалено сладникава, объркваща или пък драматична, но аз мисля, че тези някои ще са доста малко на брой.


Историята на Шарлот, представена от нейната гледна точка, е много интересна. Тя има "успешна агенция за връзки с обществеността, прекрасен апартамент в Западен Лондон и кара модерна кола...Дори си има личен треньор, както и сериозен приятел". За една 31- годишна жена това може би е най-добрия вариант на живота. Е, най-вече, ако имаш време да го живееш. Някои може би ще нарекат Шарлот работохоличка и си е така. Защо ти е сериозна връзка, собствена агенция, личен треньор, пари и модни дрехи, ако нямаш времето да ги използваш? Но Шарлот не вижда живота си по този начин, тя си мисли, че е напълно щастлива (по-точно се надява да е напълно щастлива), докато не среща "по-младото си аз", тя когато е била на 21 години.



Александра Потър може сериозно да ти бръкне в мозъка с цялата идея за пътуването във времето! Остнаха очарована от промяната, през която премина Лоти, докато се опитваше да спаси, от някои от най-големите си грешки, по-младата си версия. Не сме ли всички така? Не искаме ли всички да поправим грешките от миналото си? Но дали това няма да обърка настоящето ни? Дали няма да промени всичко, което сме постигнали досега?


"Ако върнеш времето назад" наистина успява да промени начина ни на мислене. Най-важната поука, която си взех от нея, е проста. Живей!

Оценка 5/5 звезди! ❤️

Коментари

Popular posts