"Вината в нашите звезди" от Джон Грийн 💏

Здравейте, книжни дракони! 💏 Днес сме се събрали тук, за да си поговорим за една всекиму-известна книга, получила и своята филмова адаптация. Темата на еднопосочния ни разговор ще бъде "Вината в нашите звезди" от Джон Грийн *бурни аплодисменти* Силно ме съмнявам да е останал жив човек, който да не е прочел романа или поне да е изгледал филма, пък дори и да има все пак някой, който да не е направил нито едно от двете, то поне със сигурност този индивид трябва да има и минимална, бегла представа за какво иде реч. Така че без повече разтъкаване, нека ви представя своето мнение ↠

Оригинално заглавие - "The Fault in our Stars"
Автор - Джон Грийн
Издателство - Егмонт
Преводач - Анна Стоева
Брой страници - 285
Година на издаване в България/чужбина - 2015г./2012г.
Вид корица - мека
Цена - 9.90лв
Може да закупите от - 

За автора:

Джон Майкъл Грийн (на английскиJohn Green) е американски автор известен с романите си за юноши, YouTube видео блогър (влогър), историк и създател на онлайн образователни клипове. Печели наградата Принц през 2006 г. за книгата си Къде си, Аляска?, а през януари 2012 г. най-новият му роман Вината в нашите звезди заема първото място в класацията за бестселъри на Ню Йорк Таймс. През 2014 г. филмовата адаптация на романа оглавява боксофис класациите. Грийн е включен в списъка със стоте най-влиятелни хора в света за 2014 г. на списание Тайм.

Освен че е писател, Грийн е известен и със своите начинания в YouTube. През 2007 г. той стартира канала VlogBrothers с брат си, Ханк. Заедно Джон и Ханк стартират проекти като Awesome и VidCon и създават общо 11 онлайн сериали като Crash Course – образователен канал, свързан със сферите на литературатаисторията и науката.


Анотация:

Шестнайсетгодишната Хейзъл знае, че не й остават повече от няколко години живот. Затова тя гледа на себе си преди всичко като на "професионално боледуваща". Но един ден в групата за взаимопомощ, която посещава, се появява Огъстъс Уотърс. И ето как историята на Хейзъл е напът да бъде пренаписана.

Мъдър, дързък и суров, "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн е труден за преглъщане роман за смешното и трагичното в това да си влюбен и... на крачка от смъртта.


Моето ревю:

Като първата ми книга, която някога съм чела на Джон Грийн, вече наистина разбирам защо това човек бива боготворен от младото читателско общество. Увлекателния му стил на писане, комбиниран с небивалото му разбирателство над тийнейджърските размисли и действия, твори чудесата, представяни чрез творчеството му. След като се запознах с една от най-важните му (по мое мнение) книги, мисля, че съм напълно готова да продължа и с останалите. Но за тях някой друг път. 

Гледала съм екранизацията на "Вината в нашите звезди" поне десетина пъти преди да се нахвърля и на книгата, но все пак така и не бях достатъчно подготвена за атаката над емоциите ми... Никога не съм срещала досега друга творба, която да те кара да чувстваш надежда за друго развитие на събитията, независимо, че знаеш какво те очаква. Която да те кара да съчувстваш чак толкова на съдбата на героите, но същевременно да искаш тяхната любов. Която да успее да събуди целия спектър от емоции в теб през не многото си страници. 

Всеки диалог и описание във "Вината в нашите звезди" е отделна история със собствено начало, същност и край. Няма нищо излишно, нищо непълно, нищо не на място. Всяка дума е добре подбрана и положена на правилното си място. А те заедно изграждат невероятен и прочувствен сюжет. 

Героите са "сътворени" по много реалистичен начин, прибавяйки чувство на истинност към произведението на Грийн. Заедно с детайлните и същевременно интересни описания на обстановката около тях, се получава книга, която напълно си заслужава отделеното време. Също така според мен тя би се харесала и на други, не само на young adult аудиенцията. 

Оценка 5/5 звезди

Благодаря ви, че останахте с мен до края на ревюто!
Приятен ден и останете здрави!

Коментари

Popular posts