Моите книжни препоръки за Коледния панаир на книгата (+ списък с разположението)


Здравейте, книжни дракони! За тези от вас, които не ме познават, аз съм Мелани. Седемнадесет годишен страстен читател, с надежди за бъдещ писател :)

***

Преди да започнем с каквито и да е списъци, разсъждения или други неща, нека ви запозная с листа на издателствата, които ще участват на Панаира на книгата (предоставен от Българска Асоциация на книгата):

ПАРТЕР:
101 Пощенска кутия за приказки
102 Милениум
103 Артлайн студиос
104 Паритет
105 ТАТ Криейтив
106 Локус / Интенс
107 Atelie Desire
108 Инле
109 Wish Mash
110 Книжарница „Сиела“
111 Timelines
112 Книгомания
113 Издателство „Сиела“
114 Унискорп
115 Миранда
116 Инфодар
117 Storytel
118 Fox Book Café
119 Кръг
120 Orange Books/Orange center
121 АйСиЮ / ICU
122 Списание 8

ПОЛУЕТАЖ-ЗАПАД:
Б1 Асеневци
Б2 Издателство за поезия ДА
Б3 Панорама
Б4 Шям
Б5 Алтера
Б6 Лексикон
Б7 Попов мост
Б8 Калпатару
Б9 Парадокс
Б10 Шамбала
Б11 Дуо дизайн

ВТОРИ ЕТАЖ:
201 Пергамент прес
202 Алитеа
203 Разказвачът на приказки
204 Русская книга
205 Вакон
206 Гутенберг
207 Marcella’s Art
208 Лира принт
209 Хелиопол
210 Кръг
211 Вижън букс
212 Персей
212 Изида
213 Потайниче
214 Златното пате
215 Paladium Games
215 Ефишънси криейтив

ТРЕТИ ЕТАЖ:
301 Захарий Стоянов
302 Атеа
303 Еднорог
304 Рива
305 Колибри
306 Емас
307 Тип-топ прес
308 Пан
309 Симетро
310 Плеяда
311 Ергон
312 Жануа ‘98
313 Про бук
314 Дамян Яков
315 Лемур
316 Еделвайс
317 Бард
318 Жанет 45
319 Хермес
320 Дъбови листа
321 Клевър бук
322 Фондация „Комунитас“
323 Планини
324 Миранда
325 Библиотека България
326 костенурко.ком
327 Робертино
328 Мармот
329 Ерго
330 Лист
331 Кибеа
332 Хартиен свят

* Неприятна новина е, че голяма част от издателствата (като Изток-Запад, Егмонт, Софтпрес, Фют, Ибис, Омофор, Виделина и тн...) няма да участват, поради Covid-19 обстановката и всичките сертификационни притеснения.
** А нещо интересно е, че Storytel ще бъдат там, за да ни заинтригуват към аудиокнигите със стаята за слушане, която ще предоставят на заинтересованите и отстъпката от месечния им абонамент.

***

Виждайки вече щастливото и дългоочаквано начало на последното за 2021ва книжно събитие, каквото е Коледния панаир на книгата в НДК, София, сърцето ми се изпълва с читателски празничен дух. Нямах търпение тази седмица най-сетне да настъпи! Страхът, който имах в началото, че Панаирът няма да се състои или поне ще бъдат допуснати само онези от нас, които притежават властелинът на сертификатите, вече може спокойно да си замине по живо-по здраво. Защо ли? Защото дори и да нямате издаден сертификат, пред НДК ще ви чака малко местенце, където срещу 10лв ще ви бъде направен антигенен бърз тест :) Стискам ви палци обаче да е негативен, че иначе ще е 10лв на вятъра, доста разочарование и (дано не) борба с Ковид-19...

Но няма да ви занимавам повече с празни приказки, тъй като съм почти напълно убедена, че всички любители на приятните книжни емоции сме изпитали едни и същи чувства по адрес на събитието. Така че нека се впусна в дълбините на краткия си, но направен с любов и внимание, списък с книжни препоръки →

  • "Били Съмърс" от Стивън Кинг (издателство Бард)
  • Прясна-прясна излязла от печатницата, новата книга на Краля определено може да бъде намерена в челната десетка на почти всеки почитател на добрия трилър. И тъй като в момента се наслаждавам на майсторството му, четейки я (не издържах и трябваше да си я взема на при-ордер), нямаше как да не я сложа на първо място и в моят подбор! 
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/billy-summers/?gclid=Cj0KCQiAqbyNBhC2ARIsALDwAsADrbpM3AdTeQNQ4gm-IRjObkgQNDnS2jrTr7bWYTmCPMJlY4tDhZ8aAvJIEALw_wcB
  • "Царството на слепите" от Луиз Пени (издателство Софтпрес) 
  • Моля отбележете, че това е 14тата част от унищожително продуктивната канадка и е насочена като предложение към феновете на поредицата или дори към онези, които имат желание да я започнат. И независимо, че за жалост Софтпрес няма да са на Панаира, все пак ще имате шанса да завъртите Колелото на късмета в сайта им и да видите с каква промоция ще успеете да я вземете.
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.soft-press.com/book/1568/
  • "Опашка от убийци" от Антъни Хоровиц (издателство Еднорог)
  • Това е третата част от поредицата за детектив-консултант Даниъл Хоторн, чиито създател е писателят придобил правото да пише истории за световно-известния персонаж на Шерлок Холмс. И ето че ни посреща с едно ново, криминално приключение. Завръщаме се в света на Хоторн, комбиниращ разследване в реално време и такова, провеждащо се вътре в книгата, написана в романа.
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/opashka-ot-ubiytsi/

  • "Малазианска книга на мъртвите" от Стивън Ериксън (издателство Бард)
  • За почитателите на фентъзито сред нас, това е Светият Грал на литературата. А невероятната новина е, че наскоро Бард се наеха да ни зарадват с преиздаването им, тъй като поредицата навсякъде вече бе изчерпана. Така че спокойно може да навестите НДК и да се зарадвате с първите две части от обширната серия книги.
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/malazanska-kniga-na-martvite-1-lunnite-gradini/
  • "Коледа завинаги" от Карън Шейлър (издателство Ciela)
  • Ако желаете да се потопите в магията и очарованието на истинската Коледа, то тази книга е за вас. Любовна празнична история за отчаяна писателка, сред чиито страници може да намерите и няколко рецепти за коледни вълшебства. 
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/koleda-zavinagi/
  • "Скайдол" от създателите на W.I.T.C.H (издателство Артлайн) 
  • Това лимитирано суперлуксозно издание излиза на родния пазар тъкмо за Коледа! Страхотна радост за всички почитатели на добрия комикс!
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/skaydol/
  • "Злодей" от В. Е. Шуаб (издателство Емас) 
  • За young adult любителите и верните фенове на Шуаб, първата част от поредицата, която дълго време чакахме да се покаже на българските читатели, вече може да приберете в домашните си библиотеки, за да ви топли през студените зимни часове.
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/zlodey/
  • "Апокалиптично" от Джонатан Баркър и Джеймс Патерсън (издателство Плеяда) 
  • Поредната книга от невероятното дуо, покорило читателите с предишният си успешен роман - "Огледално зло". Нещо интересно и завладяващо за дните, когато бързо се смрачава. 
  • Прочетете повече за книгата >> https://www.ozone.bg/product/apokaliptichno/

Благодаря ви, че останахте с мен до края на този пост! Надявам се списъка да ви е помогнал с нещичко или поне да ви е било интересно! 
Споделете долу в коментарите дали сте/ще посетите събитието и какво сте си взели от там :)

Приятен ден и останете здрави!

Коментари

Popular posts