Няма как да няма пост за "Свръхестествено"...!

Здравейте,TV дракони! Първият ми пост за сериал ще е за един от любимите ми. Демек "Supernatural"! Знам,че има много Фейсбук групи за феновете на "Свръхестествено" и също така знам,че много хора са го гледали,но за жалост нито един от тях не е от познатите ми. Така че, ако четете този пост и харесвате сериала, моля пишете ми в коментарите!!!




Чудовища
Те не са чак толкова страшни. Наистина има моменти, в които ще подскачате от изненадващо изникване в гръб, а не малко ще са и моментите, в които ще седите под напрежение, когато някое от чудовищата е хванало любимият ви герой. Но това, което харесвам в образите на тези същества, е че има и добри. Тук нямаме класическата историята за лошите чудовища и добрите ловци. Тук има и добри чудовища, има и такива, които нямат друг избор, и все пак има и лоши от дъното на душата си. Ще се намерите в ситуации, в които ще искате да ги пуснат на свобода, a ще има и такива, в които ще искате да измъчвате и убиете по най-лошия възможен начин определен човек, например като Гордън Уокър при мен (i solemnly swear that i will kill you some day), но пък ще съчувствате на някое "чудовище" (Смъртта преди Били, Били вампирът, Руби и още други, за които не се сещам в момента).




Ловци

 Обичам начина, по който са направени образите им. Всеки си има мрачна история, зад която се крие. На двата хубавци (главните ни герои - Сам и Дийн) майка им е убита от демон, на други пък са били убити целите семейства, или любимите им, трети са били нападнати и са свидетелствали на лов. Другото интересно е, че всеки има своята добра и лоша страна. При някои едната е по-голяма от другата, но никой не е безгрешен. Нямаме онези досадни перфектни герои. Трета точка,която пояснява защо обичам толкова ловците е, че говорят супер саркастично и иронично. Бъзикат се със сериозните неща по такъв забавен начин. При двамата братя това се случва всеки божи ден.  Но не си мислете,че са безразсъдни и не ги е грижа какво ще става, не е така. Просто имат нужда от малко радост в живота.



Ангели и Демони
Та сега след като вече говорихме и за ловците, и за чудовищата, нека поговорим за демоните и ангелите, или казано по друг начин главната част на сериала. По принцип не си падам толкова по непрестанната мания ангели и демони. Не казвам, че сезоните включващи ги, не са хубави, но може да стане малко дразнещо на моменти. И все пак, ако трябваше да избирам помежду им, бих избрала демоните. През повечето време те са "по-човечни" от  ангелите. Ангелите са безчуствени, маниакални убийци. Освен Кастиел, де, той е направо развален от тяхна гледна точка. Докато от друга страна демоните са доста по-добри. Да, това казах, добри. Ако убиват го правят с цел, повечето случаи, заради заповед. И то не като тази на ангелите - "Хората са тъпи, дай да ги затрием, за да не досаждат". Звучи странно, а 😁 Еми, изгледайте, за да разберете.


Краули
Любимият ми демон е Краули. Той се появи някъде в края на 5-ти сезон и оттогава не мога да му се наслушам. Не е красив, дори не е чаровен (по мое мнение), но пък ръси страхотни шеги и прави уникални гримаси. Той нарича Сам - Лос, заради височината, а Дийн - Катерица (нямам си на идея откъде дойде това). Дори в един епизод показаха, че е записал номера на Дийн под името "Не лосът". Кажете, как да не го обичам? Прави се на недостъпен, но всеки знае, че би направил всичко, за да спаси братята от смърт, особено Дийн. Независимо от всичките му подигравки Краули всеки път е там за тях. Винаги се появява драматично в последният момент спасявайки ги от почти сигурна гибел. А и е такава хлебарка, не в лошият смисъл, просто не може да бъде убит. Е.....май не бях много права *реве и се сополяви*


Луцифер
Другият ми любимец е самият Луцифер - Грешката на Бог. Знам, знам, както казах харесвам демони. А и той е дори по-забавен и ироничен от Краули. Сега като се замисля, не знам кой харесвам повече, него или Краули. Направо ми разтопи сърцето, когато разбра
(СпОйЛеР)
 че има син. Щеше да направи всичко възможно, за да го отгледа,за да бъде баща. Никак не можех да повярвам, че той, вечно безрасъдния и  вдетинен Луцифер, ще иска да се грижи за дете. Но пък може би не искаше Джак (момчето му) да отрасне без баща или пък с лоша представа за него, след като самият Луцифер е имал ужасно детство. Може да е идиот на моменти, но неговата история е най-тъжна. Незнам, на няколко пъти се е опитвал да очисти двамата ни главни герои, но пък те му ги връщаха стократно.
А и едно щастливо съвпадение, този който е предопределен за негов единствен и най-добър приемник е Сам. Да уточним, МОЯТ Сам!

Сам Уинчестър

А сега ще говорим за моят Сам. Той е...перфектен. Жертвоготовен, зубър, готин, сладък, просто перфектен. Би умрял за Дийн, както доказа не веднъж. Просто, обичам го. Физически страхотен, той има и ум. Как да не го харесваш? Началното му недоволство да се занимава със семейният бизнес (ловът) прерастна в безгранична отдаденост. А и демонските му способности са направо последната капка кръв *смее се зловещо*. И за разлика от мнението на всички останали аз му останах вярна и го харесвах дори когато беше без душа. Държеше се надменно, като непукист. А през останалото време, той споделя каквото мисли и чувства, не е като Дийн, който не ще да обели и дума. Ооо, ще ви опищя главата, ако тръгна да ви разказвам в коя серия какво съм му харесала. Защото, харесвам го във всяка серия и честно казано изобщо не мисля, че Руби (гажето му в сериала, а в последствие и жена в действителността) му подхожда.

Дийн Уинчестър
Хайде малко да ви поговоря и за другият, по-големият брат в "Свръхестествено". Започвайки с външният вид, който е просто Уау, независимо, че по моя преценка, това, че е по-нисък от Сам сваля точки. Не е чак толкова умен, но пък е също толкова, дори малко повече може би, жертвоготовен от Самчо. Той би направил каквото и да е за по-малкото си братче, което на моменти му изиграва лоша шега, тъй като "лошите" знаят за тази негова слабост. Чаровен е като дявола (не много точно сравнение по скалата на сериала), но няма "кучешките очи" на Сам (в една серия бяха казали, че Сам има погледа на малко кученце). Иронията и сарказма му избиват тавана, което го прави още по-добър. 

Кастиел
Сещате ли се за онова ангелче, което споменах по-горе? Онова разваленото? Да, това е Кастиел. Единственият и неповторим. Кас, който не разбира от шеги, хора или от човешки шеги. Кас, който едва не умря, около хиляда пъти. Кастиел, който си съдира кожата (буквално) не един път, за да спаси Сам и Дийн. Кас, чиято велика реплика е "Дупе-задник". Как да не харесваш Кас? 

Боби Сингър
След като бащата на момчетата не беше при тях през половината от живота им, заради лова и умря доста бързо, Боби беше техен баща. Не мисля, че братята имаха и малък шанс за оцеляване, ако не беше той. На моменти се държи грубо с тях и им вика, но това е само, за да ги вразуми. Моля ви се, човека си продаде душата на демон, за да ги спаси. Според мен той е повече техен баща, отколкото Джон Уинчестър някога е бил. Независимо от многото алкохол, който пие, от страха му да се обърже след смъртта на жена му и от привидно лошият му темперамент, той е важна част от живота на Сам и Дийн и от сериала. Няма как да не искаш Боби Сингър да живее.

Сега само накратко ще изброя героите, които харесвам и които не съм споменала. Белла (колекционерка/продавачка на свръхестествени предмети), Роуена (вещица, майка на Краули), Габриел (архангел), Джо (приятелка ловец на братята), Джоди (шериф в градчето, където живее Боби, по-късно става ловец), Мик Дайвис (един от Англииските писателите), Амара (Тъмнината, сестра на Бог), Донна (полицайка от малко градче, станала свидетел на случай и по-късно помогнала в много такива), Мистър Кеч (ловец за Англииските писатели), Клеър (разбунтувана тийнейджърка, която е под опеката на Джоди,и която иска отчаяно да стане ловец), Азазел (жълтоокият демон, станал причината Сам да има демонска кръв) и Чарли (хакер, която в последствие става ловец, приятелка на братята). Това е! Надявам се след моето ревю да го изгледате или пък, ако вече сте го почвали да го догледате. А сега аз отивам да го гледам! Почнах сериите от 1x1 за поне 4-ти път. Може и повече да са. Ето ви и едно meme за завършек.

Popular posts