Нови книжни придобивки!


Здравейте, книжни дракони! Наскоро получих като подарък ваучер за книги от Хеликон и, както най-вероятно вече предположихте, не изчаках много дълго, за да го използвам. Мина едва една седмица, през която избрах кои книги искам, и ето че поръчката бе извършена, а по-късно и доставката взета. Сега пиша този пост, за да се похваля с новите си придобивки и да ви ги покажа ↠

Книгите са общо седем, а ето ги и тях:

"Стаено зло" от Лиз Нюджънт (издателство "Еднорог", 2020г.) - На пръв поглед всичко в живота на Лидия Фицсаймънс изглежда перфектно - тя е съпруга на уважаван съдия, майка на любим син, стопанка на прекрасно имение в Дъблин. Тази красива къща обаче има своите смущаващи тайни. Семейството е принудено да крие нещо немислимо за хора с тяхното обществено положение - убийството на млада жена. За Лидия обаче това не е непреодолим проблем. Тя никога не би се оприличила на жертва и ще направи всичко по силите си, за да предпази своето семейство от неизбежните сътресения. Най-вече ще се постарае синът й, Лорънс, да не разбира нищо. За късмет на Лидия жертвата е типично проблемно момиче и затова от полицията решават, че тя е избягала. Но нейната сестра Карън отказва да приемем това твърдение и е обсебена от идеята да я открие. Тайната, свързваща двете семейства, намиращи се в двата края на социалната стълбица, заплашва да изплува на повърхността, докато нещата излизат от контрол и всичко ескалира до спираща дъха кулминация.

"Осем перфектни убийства" от Питър Суонсън (издателство "Софтпрес", 2020г.) - Малкълм Кършоу работи в книжарница "Старите дяволи" и е запален фен на криминалните романи. Преди години той публикува в блога на книжарницата лична класация на най-трудните за разкриване убийства в литературата. В списъка "8 Перфектни Убийства" попадат класики като "Азбучни убийства" на Агата Кристи, "Тайната история" на Дона Тарт и "Непознати във влака" на Патриша Хайсмит, но въпреки очакванията на Малкълм статията не се радва на особен интерес. Или поне не в началото. Защото днес именно списъкът е причината на вратата на книжарницата да почука ФБР. Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци обезпокоително напомнят на престъпленията, описани в списъка на Малкълм. При това част от уликите недвусмислено доказват, че убиецът познава мълчаливия книжар, следи всяка негова стъпка и е наясно с тайни, които Мал не е споделял с никого. Включително тъмни подробности за мъртвата му съпруга. За да предпази, Малкълм започва сам да издирва  потенциални заподозрени. Но онези, към които се насочва, се превръщат в следващите жертви от дяволския списък. И скоро примката около собствения му врат се стяга така, че е невъзможно да избяга. 

"Карантина" от Питър Мей (издателство "Колибри", 2020г.) - Лондон е под карантина и е обявено военно положение. В столицата върлува вирус и се очаква той да зарази всеки четвърти от населението със смъртоносност седемдесет процента. При изкоп за спешния стоеж на болница е открита чанта с оголени детски кости. На детектив инспектор Джак Макнийл му предстои последно денонощие работа в полицията и той е решен да разплете случая на фона на своя лична трагедия. Повествованието се развива в рамките на тези двадесет и четири часа и стремителният ритъм кара читателя също тъй бързо да обръща страниците и да е неспособен да остави книгата до самия вълнуващ край. 

"Рибарят" от Джон Ланган (издателство "Сиела", 2020г.) - Холандския поток се вие на север от Ню Йорк, сред неизбродимите гори край град Удсток. Реката извира от старото водохранилище "Ашокан", бреговете й са стръмни, коритото й е измамно дълбоко, а водите й са черни като мастило. Мястото предлага идеални условия за риболов... но крие в недрата си неподозирани, дори фантастични загадки. Ейб и Дан са мъже с тъжна съдба. Загубили своите съпруги, те се опитват да открият утеха в общуването помежду си. Отначало не приемат сериозно странната мълва за Холандския поток, която обещава изцеление за болката им. Скоро обаче и двамата ще бъдат завлечени към дъното на зловещо и древно сказание, в което сред удавени тайни и прогнили мечти броди една демонична фигура, която местните наричат Der Fischer - същество, изпълняващо човешките желания на твърде висока цена...

"Среднощните зверчета" от Меган Шепърд (издателство "Егмонт", 2020г.) - Ревю на първата част от поредицата "Мрачните красавци" може да намерите на линка ето тук.   Още от първия си досег с магията, Анук мечтае да стане вещица. Това е и единствения начин тя да спаси своите приятели - зверчетата, които за разлика от нея, не се измъкнаха невредими от битката за Монтелимар. Те останаха приковани в своята животинска форма, пленени от Принц Ренар. Сега Анук е принудена да сключи политически брак с нейния заклет враг и да премине смъртоносното огнено изпитание, за да се превърне във вещица. Но скоро Анук осъзнава, че не само зверчетата са в опасност, Най-жестокият вещерски орден е отприщил Черната смърт в Лондон, а От може би няма да е достатъчно силен, за да ги победи. Съдбата на двата свята виси на косъм. Анук трябва да отключи силата си и да привлече нови съюзници, за да предотврати трагедията. Цената на властта винаги е била висока, сега тя ще струва всичко.

"Гордост и предразсъдъци" от Джейн Остин (издателсво "Хеликон") - Любовните отношения между своенравната Елизабет Бенет и нейния високопоставен ухажор - Фицуилям Дарси, минават през големи перипетии. За да възтържествува любовта обаче, тя трябва да преодолее своите предразсъдъци, а той - да смири гордостта си. Или може би тя да се избави от своята криворазбрана гордост, а той - от класовите си предразсъдъци. Само тогава любовта е възможна. 

✔ "Разум и чувства" от Джейн Остин (издателство "Хеликон") - Младостта е онова благословено време в живота на всеки, когато всички пътища изглеждат близки и всички мечти - осъществими. Но дори и тогава се преплитат, преливат и определят съдбата на разумът и чувството. Тези две основни начала на човешкото битие са въплътени в образите на прекрасните героини - сестрите Елинор и Мариан. 

Ще ми е много интересно да науча какво е мнението ви за книгите :)

Благодаря ви, че останахте с мен до края на поста!

Приятен ден и останете здрави! 

Коментари

Popular posts