"Шоколадово бягство" от Дороти Кумсън


Здравейте, книжни дракони!

От последните две книги на Космополитан, които прочетох - "Огледалце,огледалце..." от Нел Диксън (ревю тук) и "Ако върнеш времето назад" от Александра Потър (ревю тук), "Шоколадово бягство" ми е любимата!

Дороти Кумсън не изпъква с никакви чак толкова специални техники на писане, сюжета и героите бяха тези, които ме накараха да се влюбя в историята. Чертата на главната ни героиня, да определя всеки човек като вид шоколад, е очарователна! А страха й към всякакъв тип насилие, породил се след като малка е ставала свидетел на много сериозни кавги между родителите си - истински. Историята е написана с чувство и се усеща. А крехката любов, породила се между двама наистина близки приятели и приятелството е центъра, около който се върти всичко.


Амбър и Герг се познават от три години и тя винаги е била на среща, когато той се е забърквал в сериозни каши, всички свързани с жени. Повечето използват срещу него обидни думи, когато го описват, и независимо, че на Амбър и е известно, че са прави да го наричат така, тя също така разбира и много повече. Като добри приятели те вече са научили всичко един за друг. Е, почти всичко... Тя не предполага, че Грег е бил влюбен в нея през цялото това време. Докато една страстна нощ между двамата не обърква и изяснява всичко.
След тази нощ те започват връзка, която обаче крият от двамата си най-добри приятели, защото не знаят колко дълго ще продължи тя. Амбър крие от приятелката си Джен, което усложнява нещата помежду им. А Грег изглежда е осведомен и за някои, доста сложни за обяснение неща, свързани с приятеля му Мат, който е също така е и гадже на Джен.


В последните страници на "Шоколадово бягство", когато отношенията между Джен, Мат, Амбър и Грег са се почти разпаднали, всичко бива разкрито - тайната на Мат, причината за коренната промяна на Джен и действителните чувства на Грег.

Тук, където истинските приятели, се оказват не това, което сме очаквали и тайните са далеч по странни от това, което сме си представяли. Тук, където всичко е като в реалния живот. Тук, където шоколадът е най-сигурното бягство.

Оценка 5/5 звезди ✨

Коментари

Popular posts